HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Maastotreeniä Rengossa

Hannojen Tee ja Oo plus Korrin Pekan kanssa Suvipielisen tien varrella tehtiin monenlaista.

Jälki
Hiskin eka jälki meni suunnitteluvirheen takia vähän mönkään, joten se ei ajanut sitä, vaan Hanna O. polki uuden jäljen hakkuuaukolle, pituutta ei ollut kuin parisataa metriä ja vanheni alle tunnin. Ensimmäinen tämän kevään vieras jälki ja Hiskin elämän kolmas.
Lähti oikein kunnolla takajäljelle (en muista, että olisi koskaan ennen ajanut takaisinpäin näin pitkään) tielle asti. Eka keppi jäi. Muuten ihan ookoo.
Itse epäilen, että tuo alkuvaikeus johtui ihan puhtaasti vieraasta jäljestä. Pitää saada niitä lisää ja paljon. Pekalla ei ollut mitään erityistä huomautettavaa: keppipolitiikka kuulemma mainio.
Pekalta sain vahvistusta myös siihen, että en nyt enää merkkaa metsässäkään noita kepin paikkoja enkä kulmiakaan. Pellollahan sitä ei edes voi tehdä. Pitää luottaa koiraan.

Esineruutu
40x50 metriä about, tuuli takarajalta. Hanna T. heitti neljä esinettä sivurajalta taakse, keskelle ja eteen niin, että His näki. Tavoitteena suoraan eteneminen. Eipä tuo kyllä mitään auttanut: jäljestämään poika lähti heti ensi metreistä, poikittain. Jäljesteli sitten ihan koko ajan, vaikka menin ruutuun näyttämään menosuuntaa ja kutsuin pois poikkijäljiltä.
Tämä esineruudussa jäljestäminen alkoi hyvin selvästi jälkikauden myötä, talvella ja alkukeväästä ruudut menivät oikein hyvin. Tälle on nyt tehtävä jotain radikaalia: ainakin tallaamaton ruutu käyttöön ja lisäksi sain Pekalta hyvän vinkin, jota meinaan kokeilla hetimiten.

Heta ajoi Veetiltä jääneen jäljen toiseltakepiltä alkaen loppuun, hienosti. Lisäksi se sai ajaa "esineruutuna", siis vapaasti keppejä hakien myös Hiskin käyttämättömän jäljen. Tämäkin meni aivan upeasti.
Lisäksi Heta teki voittajaluokan pudotetun esineen haun, ei moittimista.
Hiskikin treenasi pikkuisen pudotettua: matka ihan lyhyt, eikä Hörökorvalta taas riittävästi malttia löytynyt sen paremmin suoraan nostamiseen kuin perille tuomiseenkaan, mutta ihan alussahan tässä ollaankin. Liikkeestä sinänsä His on ihan tohkeissaan.

Tarkkuusruutu: Heta teki Veetin jälkeen. Esine löytyi nanosekunnsisa.

Kotona oltiin lähempänä puolta kahtatoista. Kukaan ei ollut ottanut Suomenlippua pois salosta, piti sekin vielä yöllä hoitaa :(

Mutta erittäin antoisat treenit oli, suurkiitokset seurasta ja avusta Hannoille ja Pekalle! Toivottavasti mennään pian uudestaan (olen aina innokas lähtemään maastoon, kun vaan aika löytyy)

Ei kommentteja: