HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




torstai 14. toukokuuta 2009

Toinen vieras jälki. Super :)+hakua

Jälki
Katri tallasi Hiskille keskiviikkoiltana noin alokkaan pituisen jäljen, kolme kulmaa, yksi hiekkatien ylitys, risukkoa, kivikkoa.
Nyt vanheni reilusti yli kaksi tuntia.
En enää aja tämän tuoreempia jälkiä: menee näköjään sitä paremmin, mitä vanhempi jälki (metsässä siis, Rengon jälkikin oli vain 45 min). His ajoi ihan huippupätevästi.
Janaa se ei osaa, koska sitä ei ole opetettu (mietin vielä tapaa), mutta oikeaan suuntaan se lähti hyvin määrätietoisesti heti. Kulmat erittäin tarkasti, tien ylityksessä ei epäröintiä, viisi keppiä nousi myös pätevästi. Viimeisen kepin ohitti hiukan harmittavasti, mutta löysi nopeasti, kun jäätiin etsimään. Halusin, että saa viimeisestä palkan. Vauhti oli erittäin sopiva.
Kiitos Katrille, ensimmäisen jäljen polkeminen onnistui hienosti! Pääset taatusti jatkamaan, seuraavaksi pitempi pätkä ja enemmän kulmia;)
Päälle sitten Roihun viesti, jossa tytteli oli jälleen maanmainio :)

Torstaiaamun pieni esinetreeni
Lenkin yhteydessä vein Hiskille lapsenkengän. Tallasin vain kaistaleen reunat ja heitin kengän niin, että His näki. Vein vasemmalta, tulin pois oikealta ja lähetin oikealta. Haki hienosti, eteni suoraan eikä tietenkään jäljestänyt, koska ei voinut.
Toisen esineen vein päinvastaisessa järjestyksessä: oikealta ja lähetin koiran vasemmalta. Nyt His kaarsi heti oikealle. Huusin pois ja lähetin taas oikealta reunalta. Nyt eteni suoraan... Kumma juttu: olin eilen illalla jälkiluennolla, jossa ei ollut muuta uutta kuin se, että luennon pitäjä (belgejä) kertoi, että hänen koiransa koukkaa aina esineruudussa aina oikealle, jos hän lähettää vasemmasta kulmasta. Niinpä hän kisoissakin aloittaa aina oikealta... Pidetäänpä poikaa silmällä.
Torstai-iltana hakutreeni
Kangasalla. Hiskille vain kolme ukkoa: eka vasemmalla häkkipiilossa n. 30 metrin syvällä, 30 metriä eteenpäin etukulmasta. Lähetin etukulmaan, tarkoitus oli, että His olisi tehnyt tähän tyhjän, mutta tietysti se haistoi heti mm:n ja oikaisi suoraan piilolle.
Toka oikealla, n. 40 metrissä. Lähetyksessä tahtoi väkisin varastaa, ja varastikin, teki pienen kiepin, palasi ja lähti kiitämään piilolle.
Vasemmalla noin 50 metrissä taas ukko, sinne sukkana suoraan. Ei noteerannut lainkaan hajustettua häkkipiiloa.
Lopuksi vielä pieni rullatreeni, mikä meni ihan hyvin, toi rullat nätisti sivulle.
Ja ihan vihoviimeiseksi parin esineen etsintä: ei tallausta, heitot suoraan eteen. Pienet esineet. Hyvin haki ja toi.
Pisteeksi iin päälle paikallamakuu, jonka aikana Lili puuhastelui yhtä ja toista, mm. otti Herille luoksetulon. Itse piilottelin autojen takana yms. Hyvin pysyi.
Hieno herra Hiskonen :)

Ei kommentteja: