HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Leirillä

Hiidenhelmessä pe-la.
Koko lauantaipäivä klo 8-17 viettiin metsässä hakuilun merkeissä. Hakua kahdessa erässä. Ensimmäisessä Hiskille viisi maalimiestä. Kaikki valmiina. Pistot:
1. mm oikeassa kulmassa (tuuli sieltä päin), tynnyrissä, joka oli auki
2. vasemmassa kulmassa, mm peltolootassa
3. oikealle, tyhjä. Siellä oli hämynä pressu
4. mm häkissä, noin 40 metrissä. Yliheitto
5. mm oikealla ojan takana, häkissä
6. mm vasemmalla, noin 30 metrissä, avopiilo, mutta näkösuojassa. Matkalla hämypiilo

Kaikki meni piirustusten mukaan mukaanlukien yliheitto ja tyhjä. Neljännelle lähti työskentelemään taaksepäin (varmaan tarkistamaan vielä sitä tyhjän piston pressua), huusin pois ja lähetin uudestaan. Nyt ampaisi suoraan.
Yhtä lukuunottamatta kaikki maalimiehet olivat outoja. Ei mitään ongelmia. Myös maasto tietysti täysin outo. Hämypiiloihin ei juurikaan enää kiinnitä huomiota, tarkistaa vain nopeasti.

2. sessio:
Puhdas rullatreeni. Taisi olla neljä maalimiestä, kaikki umpipiiloissa, lähellä keskilinjaa. Ensimmäisellä tuonnilla pudotti rullan, laitoin hakemaan uuden. Johtui varmaan vaan hämmennyksestä, kun aamupäivällä oltiin aihan samassa paikassa, ilman rullaa.
Seuraavat rullanhaut ja -tuonnit sujuivat tosi mallikkaasti ja vauhdikkaasti.

Margit oli ilman epäröinnin häivääkään sitä mieltä, että koira on siinä vaiheessa, että rulla yhdistetaan etsintään - välittömästi. Eli näin tehdään.
Samalla otetaan hallinta hallintaan...

Ruuan jälkeen lähdimme Lilin kanssa vielä maastoon takaisin. Minä tallasin Qiralle jäljen ja Lili Hiskille. Otettiin esineruutu myös (50x20 m ehkä) : kummallekin koiralle vain yksi esine ihan taakse. Lili vei Hiskin esineen. Nyt poika teki hienon, suoran piston ja toi esineen varmaan 30 sekunnissa käteen.
Sitten ajettiin Qiran jälki, muori ajoi hienosti. Lili lähti huilimaan ja minä jäin vielä koirien kanssa pöpelikköön.
Hetalle pudotettu esine keskelle metsää.
Hyvin.
Hiskin jälki: ehkä noin 300 metriä, viisi keppiä, pari kulmaa. Ei moittimista, mutta pysymme edelleen ns. varmoissa nakeissa parin peräkkäisen epäonnistumisen jälkeen.
Hiskillä ei näkynyt minkäänlaisia väsymyksen merkkejä kahden suht vaativan hakuilun jälkeen.

Tottis
Sunnuntaiaamu ja -päivä käytettiin kokonaan tottisteluun. Hiekkakenttä hevosaitauksen vieressä. Täysin outo Hiskille.
Hiskin kanssa otin ensin ilmoittautumisen, henkilöryhmän ja seuraamista. Hiski oli erinomaisessa kuosissa. Yritin oikein kaivamalla kaivaa Margitilta jotain kritiikkiä, mutta en saanut irti muuta kuin sen, että "älä tunge sitä patukkaa sen koiran suuhun" :)
Paikallamakuu. Margit häiriköi vaikka miten. "Tänne"-käskyllä ampaisi minua kohti (Margitilla on aika samanlainen kova ja matala ääni kuin minulla...). Palautin vihaisesti takaisin eikä enää lähtenyt, kun homma toistettiin moneen kertaan.
Nouto. Alusta loppuun (ei sivulletuloa). Muuten oikein hyvä ja vauhdikas, mutta palautti taas hiukan vinoon. En ala tätä nyt hinkata, hanskataan luovutus kohdalleen erikseen.
Este. Oli taas hyvin vaikea saada istumaan (uusi paikka, uusi este) esteen eteen. Margit ehdotti, että hän pitää pannasta kiinni ja minä kutsun toiselta puolelta. Tehtiin näin ja hypyt olivat hyviä ja ilmavia. Korkeutta ehkä 80 senttiä.

Hetan tottis
Otimme kolmen koiran "kisamaisen" pk-tottiksen: Margit, Lili ja minä. Heta ensin paikallemakuuseen, Margitin Tero toiselle puolelle kenttää.
Ihan jees, mutta meinasi ylösnousun jälkeen alkaa kytätä hyönteisiä. Onneksi sain annettua palautetta välittömästi.
Kohtuullista suorittamista muuten, mutta ei jäänyt istumaan. Kaunis hyppy, a-estettä ei ollut.
Margit ja muut väittivät, että seuraaminen oli hienoa. Kas kummaa :)
Mua kaivelee se, etten ole Hetalle opettanut seuraamista liikkeiden välillä. Saiskohan sen sille vielä jakeluun...

Oli varsin mukava ja hyödyllinen leiri. Sitäpaitsi nauroin vatsani kipeäksi, mikä ei ole huono juttu sekään.

Ei kommentteja: