HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




perjantai 14. elokuuta 2009

Häiriöitä ynnä muuta

Viikon 3. "jälki"
Poljin semmoisen 150 metriä "pitkän palautepätkän", kaksi keppiä. Vanheni noin 45 minuuttia.Maasto oli ihan paljasta maata, vain pudonneita lehtiä.
Kun mentiin Hiskin kanssa paikalle, valkoista jäljen merkkiä ei enää ollut siinä puussa, jonne sen jätin. Lähetin Hiskosen kuitenkin jäljelle, josta se kaartoi melkein heti poluntapaiselle, ei minun jälkeäni siis. Oikealle jäljelle kyllä päästiin ja molemmet kepit nousivat.
Jäi askarruttamaan se kadonnut merkki ja kävin vielä jälkikäteen oikein etsimässä sitä. Ei ollut pudonnut, se oli kertakaikkiaan hävinnyt jäljettömiin. Ihan varmasti siis sitä polkua pitkin oli joku tullut ja vienyt merkin. Mutta miksi? Alkoi ihan kylmiä, että joku tarkkailee jostain puiden takaa...Muutenkin vähän semmonen mörkömetsä :( En kyllä mene tuonne enää.

PK-tottis
Toijalan kentällä. Paljon väkeä. Kentän toisessa päässä haravoitiin nurtsin leikkuujätteitä ja toisessa päässä mellasti lauma muksuja ja aikuisia leikittämässä sheltin pentua. Ihan kentän laidalla autoissa räksytettiin oikein urakalla.
Hiski otti ilmoittautumisen sakemanniuroksen kanssa (aika paljon otti häiriöitä taas aloituksessa) ja sitten paikallamakuuseen. Paljon häiriöitä: sakun ohjaaja teki (pyynnöstä) tottista noin 10 metrin päässä, heitteli kapulaa ja huuteli käskyjä tosi kovalla äänellä. Lopuksi viskoi kapulaa Hiskin yli. Huhhuh. Mutta hra Hoo pysyi, pysyi ja pysyi!!!
Sitten seurautin Hiskiä suoraan kohti haravoivia rouvia. Aika lähelle päästiin, ennenkuin Hiskiltä meni hermo ja se lipesi seuraamisesta: haravat (ja harjat yms)on sille ihan hirvee houkutus. Vähän epäreilua, joo.
Hyppy: täydellinen
A-este: samoin
Nouto (kilon kapula): jäi vähän kauas, mutta en korjannut.
Jäävät: edelleen palkka heti liikkeestä. Ok

Pihatottikset
Jatkettu "pallo edessä, mutta sitä ei saa ottaa"-teemaa. Paranee. Nyt enää vilkuilee, ei kyttää. Lisäksi seuraamisessa oikean paikan hakemista, paljon käännöksiä. Ei ole kauheesti painanut, mutta liian edessä tuppaa olemaan.
Jääviä nopeilla palkoilla. Opetan valmistelevan osuuden "vihjeitä" ;)

Esineruutu
Kovalla kiireellä - dead line-päivä - etsimään sopivaa, vierasta paikkaa, jonne kuuluisi liikenteen melu (Hiskiä häiritsee). Löysinkin sellaisen pienen ajelun jälkeen 190-tien varrelta: ruudun takaosassa oli lisäksi mäennyppylä, eli haastetta, aika paljon pusikkoa.
Ruutu 50x50, esineet normiesineitä selvästi pienempiä ja vaikeampia, 3 kpl. Yksi oikeaan takakulmaan, mäen taakse, yksi keskelle, kolmas keskelle vasemmalle.
Lähti kuin hauki rannasta kohti oikeaa kulmaa - ja bingo - haistoi keskellä olevan, heitti uparit ilmassa, haki ja toi Se oli pieni muovirinkula (n. 5x2 sm) eikä varmaan haise kovasti. Sitten pisto sinne oikeaan kulmaan, josta toi hihaheijastimen. Kolmas oli jo vähän vaikeampi, aikamoisen pusikon keskellä. Lähetin keskeltä ruutua. Joutui tarkentamaan vähän pidempään, mutta mielestäni sai hajun kyllä jo hyvin pian lähetyksen jälkeen. Kertaakaan poitsu ei käynyt kysymässä minulta, mitä tehdään. Ja tulihan se pieni huovanpalakin sieltä, aikaa meni kaikkiaan hiukan päälle kolme minuuttia.
Heta sai hakea vain yhden (kiire), sen muovisen, jonka piilotin hyvin tiheään pusikkoon.Hoffineiti löntysteli ruudussa omia aikojaan, en puuttunut hommaan mitenkään ja aika pian sekin omalla tyylillään esineen löysi.

Viikon 4. jälki/janatreeni
Piti tehdä kaksikin pikku jälkeä/janaa, mutta aika loppui ja siinä paikassa tien toisella puolella oli pelkkää ryteikköä. Siis tyydyttiin yhteen, jana noin 35 metriä oikealle, reagoi jälkeen heti ja kaarsi oikeaan suuntaan. Jälki oli alle 100 metriä ja siinä oli vain kaarroksia. Keppi lopuss, palkka ja hilluminen.

Ja nyt kokoukseen suunnittelemaan piirimestaruuskisoja, joihin taitaa olla tulossa aika monta tuttua :))

Ei kommentteja: