HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Möllitokoa ja vähän muutakin

Tuorein tapaus ensin, eli Vilin tämänpäiväinen aloluokan möllitoko, joka kuuluu valkkuryhmän ohjelmistoon. "Tuomarina" Krista Karhu.
Voihan vinku. Vili vinkui poikkeuksellisen paljon jo heti halliin tullessa ja vuoroa odotellessa.  Ulkona oli riehuttu ihan kunnolla ja hartaasti, ei vaikutusta. Tässä vaiheessa jo tiesin, mitä on tulossa.
Liikkeet onnistuivat ihan sillälailla kuin Vili ne osaakin, mutta lukuunottamatta paikallamakuuta ja kapulanpitoa ääntä tuli tasaisesti vähän väliä.
Eli: paikallamakuu 10. Asento ei kylläkään ollut oikein hyvä, mutta Vili oli rauhallinen ja tarkkaavainen.
Seuraaminen 7,5. Painoi ja taisi vähän vilkuillakin. Vingahdus jokaisen käskyn kohdalla. Pisteet lähtivät ääntelystä ja painamisesta. Painamiselle en sivumennen sanoen meinaa tehdä mitään.
Liikkeestä maahanmeno 8. Nopea maahanmeno ja hyvä seuraaminen, mutta alkuvinghdus ja armoton ulvahdus sivulle siirtymisessä. Reippaalla pompulla sivulle niinkuin kaikissa sivullesiirtymisissä.
Luoksetulo 7. Ihmeellinen matala ja hidas luoksetulo. Kuulemma törmäsi, en muista. Ja ääntä. tietenkin.
Noutoesineen pitäminen 10. Tässä ei mitään vikaa, ei pureskelua eikä ääntä.
Kauko-ohjaus. 8. Jäi puoli-istuvaan asentoon. Ei muuta vikaa eikä ääntä.
Estehyppy 7. Tuijotteli estettä jo menenssä sen näköisenä, että kohta vingun. Ja vinkuikin. Ja kuulemma törmäsi, tähänkään en tosin kiinnittänyt huomiota enkä meinaa yrittää korjata.
Kokonaisvaikutus 7. Se ääntely...
Summa summarum: joka liikkeestä (paitsi makuu ja kapulanpito) lähti 2-3 pistettä ääntelyn takia kuten tokossa lähtee. En tiedä, jännitinkö sitten senverran, että Vili sen jotenkin vaistosi - en kylläkään pahasti - vai mikä sen vinkumisen provosoi. Ei se palkattomuuskaan kovin erikoista ole, ollaan tehty palkattomia treenejä kyllä.Mutta eihän toi nyt kovin hyvältä näytä tietenkään eikä ole mitään asiaa oikeisiin kokeisiin. En mä silti mitenkään huolissani ole: jos toko ei kulje, niin ei sitten kulje, ei se ole mulle mikään elinehto. PK-puolella pärjätään varmasti pienen vinkumisenkin kanssa ja siellä hyvästä vireestä on enemmän hyötyä kuin haittaa.Pääasia, että säilyy ilo ja into eikä ala mikään päähänottaminen pilaamaan suhdetta ja treenejä!Vili tekee aina parhaansa.

Olen nyt saanut eri guruilta aika erilaisia neuvoja tuon ääntelyn suhteen ja alan itse olla vähän sekaisin niistä enkä varmaan ole ollut enää tarpeeksi johdonmukainen kokeilujeni kanssa. Mutta tuntuu kyllä nyt siltä, ettei Vili ole enää ihan oma iloinen itsensä, vaan vaikuttaa ´tokotreeneissä vähän ahdistuneelta - melkeinpä masentuneelta - kun sille on tehty aika paljon häiriötreenejä ja varmaan liikaa myös sellaisia ryhmätreenejä, jotka on olleet sille liian vaikeita ja on jouduttu ottamaan paljon toistoja. Meillä ei ole enää ollut niin hauskaa kuin joskus...Ehkä se on myös jossain määrin stressaantunut.
Mietin myös sitä, että kun kiihkeältä koiralta koittaa kauheasti saada sitä kiihkeyttä/virettä pois, niin meneekö siinä pöpelikköön, eli lopputulos on ihan muuta kuin piti? Niinpä ajattelin nyt pitää totaalitauon, tuumausviikot kaikesta treenaamisesta ja varsinkin tokosta, joka ei muutenkaan ole ihan mun lemppari.

Maastossa on Vilin kanssa ennen lumentuloa jatkettu jäljestämistä, joka on mennyt kivasti, kepitkin nousevat. Myös Hiskille olen polkenut jälkiä, sen kanssa on keskitytty keppitarkkuuteen. Esineruutuja myös on tehty molemmille.
Muutama pudotettu esinekin on otettu kummallekin, ihan superia.
Haussa on pitänyt ottaa vähän takapakkia, kun siellä liiat kierrokset johtivat siihen, että Vili alkoi repiä pressuja maalimiehen päältä. Nyt ketjutetaan taaksepäin: Vili alustalle, mm eteen, haukkuu, minä komennan, jos porsastelee, ei maalimies. Minä myös palkkaan, ettei Vilillä ole mitään syytä alkaa kaivella palkkaa.
PK-tottis Vilin kanssa SDP:hallilla on mennyt ihan kivasti ja aika äänettömästikin, kun siellä saa tehdä juttuja ihan omassa tahdissa ja moodissa. Hiskin kanssa on tehty kaikenlaisia kivoja hömpöttelyjuttuja. Se on ihan liekeissä jo mennessään.
Ensi viikolla Vili pääsee kasvattajan luo paimentamaan. Jännää :)
Vili possuilee
.
 






Ei kommentteja: