HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




torstai 16. maaliskuuta 2017

Kapulatreeni. Keskittyminen on päivän sana

En yleensä päivittele näin tiuhaan, mutta nyt teen poikkeuksen, että pysyn kärryillä, milloin ja mitäkin on tehty.
Pitkästä, pitkästä aikaa (viimeksi muistaakseni marraskuussa) uskalsin ottaa Vilin kanssa kapulatreenin kotipihassa. Idean sain Kantoluodon kurssilta, sovelsin vähän meidän tilanteeseen.
Ensin pito ja luovutus. Pitäminen edessä ja sivulla on Vililtä sujunut ennenkin hyvin, joskaan tuskin rennosti. Nyt kokeilin niin, että palkkailin sitä nimenomaan rennosta keskittymisestä edessäni. Kapula oli minulla kädessä koiran pään yläpuolella. Liitin treeniin myös luopumisen, eli antanut koskea kapulaan ilman käskyä, vaikka vein sen Vilin nenään kiinni (tähän asti Vili on koukannut kapulan suuhunsa jo, kun se on lähestynyt). Sujui hienosti muutaman yrityksen jälkeen. Oikeista toiminnosta kehut ja välitön palkka. Näissä säädöissäkin Vili oli koko ajan aivan hiljaa ja kivan rennon oloinen.
Sitten kapulan nosto maasta. Tavoitteena lupa tarttua kapulaan ja tuoda se vasta keskittymisen kautta. Säntäilystä ei palkkaa, vaan uusi yritys. Kapula oli aluksi maassa ihan edessäni, Vili reilun metrin päässä siitä istumassa minua vastapäätä, kapula siis välissä. Vili tietysti katsoi ensin kapulaa ja halusi nostaakin, ei saanut. Palkka - monta toistoa - aina rauhallisesta keskittymisestä minuun. Sitten keskittymisten jälkeen lupa nostaa, tuonti ja luovutus. Välitön palkka. Ja taas vain keskittymisiä, joista palkkaa.
Sitten pidensin matkaa pariin metriin ja lopuksi ehkä noin viiteen metriin. Kapula siis siinä meidän välissä edelleen. Vili jätti kapulan rauhaan, ei edes katsonut sitä enää, ennenkuin annoin luvan nostaa ja tuoda. Nosti hiljaa ja palautti hiljaa.
Tyytyväisempi en voisi olla. Näitä nyt eri ympäristöissä, eri matkoilta. Seuraava vaihe on se, että vien kapulan lähelle ja Vili saa hakea sen sivulta keskittymisten jälkeen. Ehkä me vielä joskus päästään heittämiseen asti :D

17.3. samantapainen  treeni hallilla. Onnistui. Siellä näytti olevan vähän herkemmässä åpyrkimys hyökätä kalaulla, kun se oli maassa. Se estettiin pari kertaa ja sen jälkeen homma sujui. Ja siis aivan äänettömästi, sekä nouto että luovutus, vaikkakin tosi hyvällöä draivilal ja voimalla. Täs mie tykkään. Kapula siis välissä.

 



Ei kommentteja: