HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Hiskin 2-vuotis-synttärit työn merkeissä :)


Sunnuntai 28.2.
Haku
Levekin treeni, viisi koirakkoa. Mukava tuuli vasemmalta. Ynnä määrättömästi märkää lunta: tällä kertaa puut eivät tuiputtaneetkaan niskaan mitään kevyttä irtolunta, vaan mätkäyttelivät jättimäisiä lumimolluskoita. Yksi iso kuusi oli katkennut latvasta sitten viime käynnin.
Kolme piiloa, joista taas yksi hämynä. Plus pressu- ja lakanapiilot.
Hiskille viisi pistoa: löytö, tyhjä, tyhjä, löytö, löytö. Irtorullat. Olin sitten unohtanut ruokapalkat jääkaappiin, joten His sai ekalta mm:ltä pari hikistä kuivanappulaa, tokalla palkkasin itse lainatulla verilätyllä ja loppupalkkana oli samoin lainatut verilätyt + pallo. Kaikki ukot valmiina piiloissa. Ei tallausta, lähetykset umpihankeen.
Aloitus poikkeuksellisesti radan lopusta: halusin nähdä, miten His reagoi keskilinjalla mahdollisiin hajuihin. Eka (oikeasti viimeinen) mm oli tosi kaukana tuulen puolella ja sen His merkkasi heti, kun tultiin keskilinjalle. Muita reaktioita en huomannut.
Eka mm oli helppo nakki. Molemmat tyhjät hyvin, samoin kaksi seuraavaa löytöä. Tokalla tyhjällä tosin haistoi viimeisen mm:n, mutta vihelsin pois, tuli nätisti. Tokalta tyhjältä sain risteilytettyä oikeaoppisesti toiselle puolelle. Tokan maalimiehen reitillä ollutta hämypiiloa His kävi vain vilkaisemassa ja jatkoi matkaa.
Poika oli  epätavallisen väsynyt tuodessaan viimeistä rullaa. Näytölle ampaisi kuitenkin kuin raketti.
Hiski alkaa olla loppusilausta valmis hakupaketti: en kohta enää keksi, miten vaikeuttaisin treenejä. Pitäisi saada pidempiä ratoja, mutta ei mitään mahiksia, ennen kuin lumi on vähentynyt. Ja vieraita maastoja heti kehiin, kun lumet sulaa. Nyt alkaa pikkasen jo tuota aikaa odottaa...
Hiskillä alkaakin olla takanaan tuommoiset parisataa hakutreeniä, eli kyllä näillä treenimäärillä pitäisi jo kohta uskaltaa hakukisoihin.

Otettiin vielä lenkillä stoppaamisharjoituksia. Hyvinhän tuo sujui. Niin hyvin, että sitten kun otin pari kertaa "oikean" luoksetulon, jumittui jo muutaman metrin päähän seisomaan ennen kuin ehdin antaa stoppi-käskyn :)) Marja-Leenalla oli hyvä huomio: luoksetulon käskysana olisi hyvä olla eri sana kuin pk-tottiksessa.
Tehtiin Vici-rotikan) ja M-L:n kanssa vielä pikku kieppi hakualueen kautta yhdessä. His oli Vicille ihan raivona, kun pikkuressu (40 + kg) yritti tehdä tuttavuutta. Johtui ilmeisesti siitä, että Hiski oli täysin keskittynyt imppaamaan viimeisenä treenanneen juoksuisen Neri-holskun ihania sulotuoksuja ja Vici erehtyi häiritsemään...Ei tuolla epelillä kyllä itsesuojeluvaistoa paljon ole.

SUPERONNITTELUT KAIKILLE L-SISARUKSILLE! 
T. HISKI




Ei kommentteja: