HISKIN JA VILIN SEIKKAILUT




lauantai 23. lokakuuta 2010

Raunioiden rajamailla tottista ja vähän esineistöä

Heräsin lauantain vastaisena yönä siihen, että oksennusääniin. Hetahan se siellä ykäsi sukkaani olohuoneen karvamatolle. Nuorempana se harrasti paljonkin tätä vaateparsien yms nieleskelyä - ruokavalioon kuului runsaan sukkaosaston lisäksi kokonaisia sukkahousuja ja verkkokassi.
Päivän vietin töissä PPK:n raunio-B-kokeessa. Kiva ilma ja hyvää jauhelihasoppaa, ei yhtään hassumpaa, vaikka tulikin kyyhötettyä muutama tovi betonirenkaassa :)

Ennen koetta otin Hiskille parkkiksella runsaitten häiriöitten kera (koiria, autoja, 9-millisen ääniä, betonimylly, haukkumista yms yms) tottista.
Ensin levitin ison kasan palloja kentälle ja sitten His paikallamakuuseen. Kokeilin sivullekutsumista pallojen ohitse ja keskeltäkin (idea Hanna T.:n blogista :)). Hyvin oli poika kuulolla ja tuli napakasti sivulle vilkaisemattakaan palloja. On niistä pallosulkeisista ollut jotain hyötyä :) Monta toistoa ja sitten otin maasta eteenkäskyllä. Laakista onnistui oikein tämäkin! Muutama toisto näitä myös. Poika oli kuulolla ja tarkkana.
Sitten heitin kapulan, mutta en antanutkaan noutokäskyä, vaan liki-käskyn. Tässä meinasi Hiskille tulla moka: nytkähti aika pätkän eteenpäin jo, mutta palasi. Toisella kertaa oli heti jo tarkempi. Ei palkkaa.
Sitten seurautin pitkänpitkiä pätkiä sinne tänne, myös pallomeren keskeltä ja ympäri. Ei mitään ongelmia.  Hieno kontakti ja hyvä paikka, kerran jouduin huomauttamaan, kun toinen koira alkoi haukkua melkein vieressä. Ei palkkaa.
Eteenmeno. Ensimmäisellä kerralla lähti ihan vinoon, huusin pois ja lähetin uudestaan, onnistui. Maahanmeno, vapautus ja palkka vasta lyhyen seuraamisen jälkeen.
Kiertoja. Muovilaatikon ympäri, pysähtyi jo valmiiksi, pöh. Otin kierrolla monta eteentuloa pallolle.
Luoksetulo. Pysähdyksen kera, hui. Otin kokeeksi aika lyhyeltä matkalta uuden käskysanan kanssa. Stop-käskyllä askel Hiskiä kohti. Toimi kolme kertaa peräkkäin kuin junan vessa: His stoppasi siten kuin haluan sen pysähtyvän. Voiskohan sen "käsimerkin" korvata "jalkamerkillä? Jäsen kuin jäsen...Tämä on nyt tähän mennessä toiminut parhaiten, vähänkö olen ylpee, kun keksin tuon ihan itse (siis jos tämä ei nyt ole vain sattumaa).Sitten läpijuoksuja.
B-kokeen jälkeen otin vielä aidan sisäpuolella uuden annoksen häiriöseuraamista. Ensin käännöksiä ja kontaktia ja sitten taas ylipitkää seuraamista eri suuntiin. Hyvin pelitti.
Jossain välissä perjantaina tallasin täysimittaisen esineruudun rajat. Vein kolme pientä, kovaa esinettä (vähän tarkkuusruutuesineitä isompia) oikealle peräkkäin ja lähetin molemmat koirat hakemaan. Heta toi keskiesineen, Hiski edestä ja takaa. Molemmat käyttivät hienosti nenäänsä.

1 kommentti:

Susan Miiro kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa tein tottistelu =) Tuo jalka juttu on varmasti hyvä! Jospa minäkin =)